Nieuws Actueel

Meer omzet voor easyJet

Lotte Grimberg 27 januari 2015

Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het afgelopen kwartaal, het eerste van haar gebroken boekjaar, een omzet behaald van 931 miljoen pond (1,25 miljard euro). Dat is 3,7 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal passagiers steeg met 4,1 procent tot bijna 15 miljoen. Dat meldde het bedrijf dinsdag.

VerliesDe boekingen voor de totale eerste jaarhelft zijn volgens de Britse prijsvechter in lijn met vorig jaar. EasyJet verwacht in die periode een verlies voor belastingen tussen de 10 en 30 miljoen pond te boeken, tegen 53 miljoen pond verlies een jaar eerder.

VliegreizenDe winter is niet het seizoen waar luchtvaartmaatschappijen het van moeten hebben. De vraag naar vliegreizen is minder groot dan in de zomermaanden en er zijn doorgaans meer verstoringen als gevolg van slecht weer.

ZonbestemmingenIn oktober profiteerde easyJet nog van een sterke vraag naar vluchten naar zonbestemmingen. Met name veel Britten boekten nog laat in het seizoen een vakantie. Ook in Frankrijk, waar Air France in die maand kampte met een verlammende pilotenstaking, deed de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen goede zaken.

StoelenEasyJet had in het afgelopen kwartaal 16,6 miljoen stoelen extra beschikbaar, een kleine 3 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf breidde de capaciteit met name uit op routes vanaf luchthavens waar het al een sterke positie heeft.