Nieuws Actueel

Meer omzet voor TUI Group

Lotte Grimberg 10 februari 2015

Reisconcern TUI Group is het gebroken boekjaar goed begonnen. De omzet steeg in het kwartaal tot en met december met ruim 5 procent tot 3,5 miljard euro en het operationele verlies nam met bijna een kwart af tot 108 miljoen euro. Dat maakte het Duitse moederbedrijf van onder meer Arke, Kras en Holland International dinsdag bekend.

WinterseizoenTUI is tot dusver tevreden met het verloop van het winterseizoen. Zo'n 84 procent van het aanbod aan pakketreizen is al verkocht. Daarmee lopen de boekingen 1 procent voor ten opzichte van vorig jaar. De prijzen liggen gemiddeld 1 procent hoger dan vorige winter. Voor de komende zomer ligt het aantal reserveringen rond hetzelfde niveau als een jaar eerder, maar is de gemiddelde verkoopprijs 2 procent hoger.

PakketreizenHet Duitse TUI AG fuseerde eind vorig jaar met zijn Britse dochter TUI Travel, waarin het bedrijf al een meerderheidsbelang had. Daardoor ontstond 's werelds grootste aanbieder van pakketreizen. TUI verwacht dat de samenvoeging vanaf dit jaar flinke kostenvoordelen gaat opleveren. Mede daardoor zal de operationele winst dit jaar naar verwachting met 10 tot 15 procent toenemen.

ContainervervoerTUI is nog altijd van plan zijn resterende belang van bijna 14 procent in rederij Hapag-Lloyd te verkopen of naar de beurs te brengen. De scheepvaartdochter, die actief is in containervervoer, past niet in de strategie van TUI om zich volledig op de reisbranche te richten.