Nieuws Actueel

Meer winst voor Bayer

Lotte Grimberg 30 juli 2014

Het Duitse farmacieconcern Bayer heeft in het tweede kwartaal meer winst behaald, ondanks nadelige wisselkoerseffecten die de omzet drukten. Dat maakte Bayer woensdag bekend.

De nettowinst viel met 953 miljoen euro ruim 13,3 procent hoger uit dan een jaar eerder. De omzet bedroeg bijna 10,5 miljard euro, 0,9 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2013. De resultaten liggen wel iets onder de verwachtingen van analisten.

Valuta-effectBayer profiteerde vooral van een hogere verkoop van nieuwe medicijnen. Het concern stelt zijn omzetverwachting voor het hele jaar niettemin licht bij. Vanwege een fors negatief valuta-effect rekent Bayer nu op een omzet van 41 miljard euro in 2014. Eerder ging de farmaceut nog uit van 41 à 42 miljard euro.

GezondheidstakBayer leunt de laatste tijd erg op de prestaties van zijn gezondsheidstak. In mei werd de consumentendivisie van de Amerikaanse farmaceut Merck overgenomen voor ruim 10 miljard euro in contanten. De aankoop van de divisie, die onder meer allergiemiddelen en zonnebrandolie maakt, levert Bayer vanaf 2017 naar verwachting een flinke jaarlijkse kostenbesparing op. Bayer wordt met de overname de mondiale nummer 2 als het gaat om de verkoop van middelen waarvoor geen recepten nodig zijn.