Nieuws Actueel

Meest gehate man van Amerika koopt privéalbum Wu-Tang Clan

Van onze redactie 11 december 2015

Wutangclanmartincdalbum1065

Van Once Upon a Time in Shaolin, het laatste album van de hiphopformatie Wu-Tang Clan, bestaat maar één exemplaar. De leden van de Wu-Tang Clan brachten slechts één kopie van deze plaat met 31 nummers uit, om de cd te kunnen verkopen als peperduur collector's item, schrijft de Belgische krant De Morgen.

Onlangs werd de plaat uit haar kluis gehaald en verkocht. Bloomberg Business ontrafelde de identiteit van de koper en die blijkt niemand minder dan Martin Shkreli te zijn; een uiterst controversiële beleggingsfondsmanager en de medeoprichter van Turing Pharmaceuticals.

Op hetzelfde moment dat de 32-jarige entrepreneur het album op de kop tikte, kocht zijn farmaceutisch bedrijf het antiparasieten medicijn Daraprim op en verhoogde de prijs voor één pil van 13,5 dollar (12,2 euro) naar 750 dollar (680 euro).

De BBC schreef toen dat hij "waarschijnlijk de meest gehate man van Amerika" was. Zelf wilt Shkreli niet in detail treden over de prijs, maar volgens intieme bronnen zou hij twee miljoen dollar (1,8 miljoen euro) neergeteld hebben voor de plaat.