Nieuws Actueel

Mega reorganisatie kost 9000 banen

Lotte Grimberg 28 oktober 2014

De Britse bank Lloyds schrapt de komende 3 jaar zo'n 9000 banen. Dat bevestigde de deels genationaliseerde bank dinsdag bij de presentatie van de resultaten van het derde kwartaal.

ReorganisatieLloyds sluit ongeveer 150 bankfilialen, omdat klanten steeds meer gebruikmaken van internetbankieren. De enorme reorganisatie, waarbij zo'n 10 procent van het personeel verdwijnt, lekte vorige week al uit in de Britse media.

HypothekenLloyds zag de brutowinst vorig kwartaal met 41 procent stijgen, tot 2,2 miljard pond (2,7 miljard euro). De winst overtrof daarmee de verwachtingen van analisten. De bank profiteert van het economische herstel in Groot-Brittannië en Ierland, waardoor de vraag naar hypotheken toeneemt.

StaatssteunSinds Lloyds in 2008 met staatssteun overeind werd gehouden heeft de bank al zo'n 37.000 banen geschrapt. Het concern heeft nu nog circa 88.000 werknemers in dienst. Volgens de Britse bankenvereniging nemen de transacties in bankkantoren jaarlijks met 10 procent af. Analisten van Deutsche Bank gaven eerder aan dat als die krimp doorzet, de zes grootste Britse banken de komende 10 jaar ongeveer driekwart van hun 8000 filialen zullen moeten sluiten.