Nieuws Actueel

Megahome moet diep in de buidel tasten

ALMELO/EMMEN - Opnieuw slecht nieuws voor Megahome: de in geldnood verkerende Almelose projectontwikkelaar heeft een rechtszaak verloren die de gemeente Emmen had aangespannen. Emmen hoeft percelen grond in een nieuwe wijk niet aan projectontwikkelaar te verkopen. De rechtbank Noord-Nederland heeft de Drentse gemeente op bijna alle punten in het gelijk gesteld.

Van onze redactie 14 december 2015

Megahome Carloter Ellen

Met de uitspraak komt er een einde aan een langslepend conflict tussen de gemeente Emmen en Megahome. Jaren geleden heeft Emmen met Megahome een overeenkomst gesloten voor bouw in de wijk Delftlanden. De gemeente zou de infrastructuur aanleggen, Megahome zou bouwen. Maar toen kwam de economische recessie en Megahome bouwde niet.

457.139 euroUit de uitspraak blijkt dat Megahome het renteverlies over de afgelopen jaren moet betalen aan de gemeente. Dat loopt flink in de papieren: Megahome moet een bedrag van 457.139,48 euro betalen. Ook moet het bedrijf de schade vergoeden die de gemeente lijdt omdat Megahome heeft verzuimd andere onderdelen van de nieuwe wijk af te nemen. De proceskosten van ruim 10.000 euro komen ook voor rekening van het bedrijf.

De projectontwikkelaar verkeert in problemen. In opdracht van schuldeisers zijn er al tien executieveilingen geweest van panden en percelen in het land.

Foto: Carlo ter Ellen