Nieuws Actueel

Megaovername zorgverzekeraar VS

Van onze redactie 24 juli 2015

Image 5105820

De transactie wordt afgehandeld in contanten en aandelen. In het bod zijn ook de schulden van Cigna meegerekend. Exclusief schuld bedraagt de overnamesom ruim 48 miljard dollar.

Een eerder overnamevoorstel van 47 miljard dollar door Anthem werd door Cigna afgeslagen. De aandeelhouders van Anthem krijgen circa 67 procent van het fusiebedrijf en de rest is voor de aandeelhouders van Cigna. Het gecombineerde concern telt ongeveer 53 miljoen klanten en zal een omzet draaien van meer dan 115 miljard dollar per jaar. De leiding komt in handen van de topman van Anthem.

Goedkeuring

De acquisitie moet in de tweede helft van 2016 worden afgerond, afhankelijk van goedkeuring van de aandeelhouders en de autoriteiten. Door de deal ontstaat de grootste verzekeraar in de VS en wordt marktleider United Health van de troon gestoten. De onderhandelingen tussen Anthem en Cigna hebben bijna een jaar geduurd.

De zorgverzekeringsmarkt in de VS is momenteel flink in beweging. Begin juli werd gemeld dat zorgverzekeraar Aetna 37 miljard dollar op tafel heeft gelegd voor Humana.

EPA