Nieuws Actueel

Meisjes beter in het maken van games

Van onze redactie 28 november 2014

Als het aankomt op het maken van games blijken de meiden meer af te weten van coderen. Ze schrijven complexere programma's dan de jongens. Een groep jongens en meisjes in de leeftijd van 12 en 13 jaar ontwikkelde 8 weken lang een eigen 3D-rollenspel. Om de game te bouwen kregen ze een eenvoudig programma om scripts te kunnen schrijven.

Daarmee leerden ze bijvoorbeeld om interactieve elementen in te bouwen zoals berichten die zichtbaar worden zodra een bepaalde taak volbracht is. De meisjes gebruikten 7 keer een dergelijke optie, bijna 2 keer zoveel als de jongens. Ook waren ze bedrevener in het creëren van complexe scripts.

De onderzoekers Kate Howland en Judith Good denken dat dit te maken kan hebben met het feit dat meisjes sneller een nieuwe taal leren dan jongens, zowel op de basis- als middelbare school. "Omdat de verhaallijnen van meisjes complexer zijn en goed in elkaar zitten, vergt dit ook complexere scripts om de game daadwerkelijk te laten werken", aldus Good in The Telegraph.