Nieuws Actueel

Melder valse doodsberichten opgepakt

Van onze redactie 17 maart 2015

Image 4598092

Bij de politie kwamen afgelopen maand uit het hele land meldingen van geschrokken mensen, die zo’n doodsbericht hadden gekregen en er achter waren gekomen dat het niet klopte. De politie liet toen al weten dat ze slecht nieuws in principe altijd persoonlijk brengt.

Met behulp van onder meer telecomgegevens wisten de rechercheurs van de politie Den Haag de identiteit van de beller te achterhalen. De Alkmaarder werd maandagochtend in zijn woning aangehouden. Hij wordt de komende dagen verhoord. Daaruit zal moeten blijken wat het motief van zijn misplaatste 'grappen' was. Hij wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

50 aangiften Het rechercheteam heeft inmiddels meer dan 50 aangiften binnen. Een aantal ‘nabestaanden’ was met alle emoties al naasten aan het informeren, toen bleek dat het niet waar was. De misplaatste mededelingen veroorzaakten zo veel verdriet en onrust dat mensen er nog steeds last van hebben, aldus de politie. Zo vertelde de nepagent dat een vader, moeder, echtgenoot of kind was overleden. Ze zouden zijn vermoord of zijn omgekomen bij een ernstig ongeval. Soms liet hij weten dat een ander familielid verantwoordelijk was voor de dood of raadde hij betrokkenen aan snel naar het ziekenhuis te gaan.