Nieuws Actueel

Menselijke resten in auto 16 jaar vermiste man

Van onze redactie 31 januari 2015

Dat zei de politie nadat de auto uit het water van de Nederrijn was gehaald en voor onderzoek naar een andere locatie is gebracht. De politiewoordvoerster vermoedt dat pas over een paar dagen duidelijk is of er mensen in de auto lagen en wie dat precies waren.

16 jaar vermist Wel staat vast dat de auto van Jos Mahler is, een man uit Doornenburg die al 16 jaar is vermist. Hij verdween in november 1998 na een avondje stappen. Ook drie Poolse vrienden van hem, twee mannen en een vrouw, zijn sindsdien spoorloos. De politie houdt er dan ook ernstig rekening mee ,,dat zich in de auto de lichamen van een of meerdere personen bevinden''.

Volgens de woordvoerster was ,,niet meteen bij de eerste blik duidelijk'' of er inderdaad lichamen in de auto lagen. ,,De auto was natuurlijk vol met vies water en zat helemaal onder de algen.'' Verder wil de politie nadat de identiteit is vastgesteld eerst de families informeren.

Speurhonden Vorig weekend zocht de stichting Signi al met speurhonden op de bewuste plek. De honden sloegen aan maar vanwege de stroming kon toen niet verder worden gezocht. ,,De zoekhonden sloegen ook na zestien jaar nog aan op menselijke geur'', zei een medewerkster van Signi.