Nieuws Actueel

'Mensen met een iPhone zijn slimmer'

Van onze redactie 23 januari 2015

Chitika ontdekte dat in staten waar relatief veel mensen hoger onderwijs hebben gevolgd meer iPhones worden verkocht. Er zou ook een verband zijn tussen welvaart en de populariteit van de Apple-smartphone. Volgens het bedrijf is die conclusie overbodig, omdat een hoger opleidingsniveau tot een hoger inkomen leidt. Verder zouden in dichtbevolkte staten verhoudingsgewijs meer iPhones aan de man worden gebracht.

Schep zout Het onderzoek van Chitika moet wel met een flinke schep zout worden genomen. Chitika geeft zelf al aan dat de resultaten 'niet allesomvattend' zijn. Zo heeft het bedrijf zich gericht op staten en niet op kleinere gebieden zoals steden of wijken, wat het beeld mogelijk vertroebelt. Bovendien wil een verband tussen het opleidingsniveau en het aantal verkochte iPhones nog niet zeggen dat het een ook daadwerkelijk het gevolg van het ander is.

In de Verenigde Staten is de iPhone de populairste smartphone. Op meer dan 42 procent van de smartphones staat het Apple-logo, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker comScore. De grote concurrent Samsung heeft 28 procent van de Amerikaanse markt in handen. Er worden wel meer Android-toestellen dan iPhones verkocht, maar daar zitten ook andere fabrikanten tussen.