Nieuws Actueel

Mercedes-Benz C klasse leaseauto van het jaar 2014

Rik Nizet 17 april 2014

De 19e editie van de verkiezing 'Lease Auto van het Jaar' is gewonnen door de Mercedes-Benz C-Klasse. Na een strenge selectie op criteria als exploitatiekosten, design, representativiteit, zuinigheid en milieu, kwaliteit dealernetwerk en rij-eigenschappen was de jury unaniem in haar keuze.

De vakjury, bestaande uit in- en externe lease-experts, gerenommeerde fleetowners en een vakjournalist, maakten vooraf op basis van deskresearch een selectie van 12 genomineerden in de leasecategorieën Economy, Business, Business+ en Executive. Deze titelkandidaten werden afgelopen woensdag 16 april 2014 tijdens de praktijkdag door de vakjury flink aan de tand gevoeld. De verkiezing van Lease Auto van het Jaar is niet alleen gebaseerd op het oordeel van deze jury, maar ook klanten en het publiek hebben - via internet - mee kunnen beslissen over de uitslag.

WinnaarsIn de Economy klasse wint de new MINI van de Dacia Logan MCV en de Hyundai i10. De rebelse MINI heeft een nieuwe motorisering en relatief lage exploitatiekosten door de zeer gunstige restwaarde. In het Business segment wint de BMW i3 van de Peugeot 308 en de Volkswagen Golf VII Sportsvan door zijn verrassende rijgedrag, het innovatieve karakter en het duurzaam vormgegeven interieur. In het Business+ segment wint de C-Klasse van Mercedes-Benz van de BMW 3 serie Gran Turismo en de Lexus IS300h. Zowel de resultaten van de deskresearch als de praktijkervaringen van de testdag wijzen overduidelijk richting de Mercedes, die uiteindelijk door de jury tevens wordt verkozen als overall winnaar. Tenslotte is het de Tesla Model S die in het Executive segment de Maserati Ghibli en de Mercedes-Benz S-klasse verslaat. Hoewel Mercedes ook in dit segment uitblinkt in deskresearch en de jury imponeert tijdens de testdag, is het vooral het publiek dat massaal op de Tesla stemt.

Weinig onderbuikgevoelUit de vier klassenwinnaars heeft de jury uiteindelijk de Mercedes-Benz C-Klasse als overall winnaar gekozen. Juryvoorzitter Anne Brons, Director Marketing & Business Development van Alphabet, over de winnaar: "Dit jaar heerste er vooraf weinig onderbuikgevoel. De zakelijke uitstraling, de fiscaal aantrekkelijke motorisering en het uitstekend servicenetwerk maken deze auto tot een terechte leaseauto van het jaar."