Nieuws Actueel

Met eigen uitzendbureau willen bouwbedrijven jonge timmerman behouden voor bouw

Van onze redactie 22 mei 2015

Bouwmensen Robert Herman Frans Nikkels

Dat had ook verregaande consequenties voor de bouwopleidingen, die nota bene door de bedrijven zelf in de tachtiger jaren zijn gestart om voldoende aanvoer van vakmensen te hebben. Door de crisis konden ze deze leerlingbouwvakkers echter niet meer inhuren. In plaats van op bouwterreinen moesten ze praktijkervaring opdoen in de werkplaatsen van opleidingsbedrijven. Die kwamen daardoor in financiële problemen, omdat ze hun leerlingen wél volgens de cao moesten betalen. Het heeft er toe geleid dat de bouwopleidingen in Enschede (SSB) en Almelo (VVBA) zijn gefuseerd tot Bouwmensen Twente. Ook Rijssen (OCT) maakt gebruik van deze merknaam. BOVO (Beroepsopleiding Vroomshoop) heeft besloten vooralsnog niet mee te doen.

Een paar jaar geleden hadden de opleidingsbedrijven in Enschede, Almelo en Rijssen samen nog zo’n 350 leerlingbouwvakkers, nu is dat aantal gehalveerd. Om deze jonge vaklieden voor de bouwsector te behouden, hebben de aangesloten aannemingsbedrijven onder de vlag van Bouwmensen Twente een eigen uitzendorganisatie opgericht: Vakmasters personeelsdiensten.

Nieuwe situatie arbeidsmarkt

„Daarmee spelen we in op de nieuwe situatie op de arbeidsmarkt”, verklaart Herman. „Veel bouwbedrijven zijn fors afgeslankt en werken intussen met een kleinere kern van vaste medewerkers. Voor nieuwe bouwprojecten wordt veelal tijdelijk personeel ingehuurd. Ons uitzendbureau is bedoeld voor de bouwvakkers die door ons zijn opgeleid en voor de mensen die gewerkt hebben bij een van de 130 aangesloten bouwondernemingen, maar die in de crisisperiode moesten afvloeien. Het grote voordeel is dat we zowel onze uitzendkrachten als de bouwbedrijven in Twente persoonlijk kennen. Daardoor denken we bijvoorbeeld goed te kunnen inschatten welke bouwvakker goed kan functioneren bij welke onderneming.”

Het onderscheidt Vakmasters Twente van reguliere uitzendbureaus, vindt Herman. „Bovendien hebben uitzendorganisaties louter commerciële doeleinden. Ze willen winst maken. Wij moeten de kosten kunnen betalen. Dat is een ander uitgangspunt. We willen vooral proberen vakmensen die we hier opleiden uitzicht op een baan te geven.”

Jonge bouwvakkers zochten elders werk

Dat was er de afgelopen jaren te weinig, waardoor veel jonge bouwvakkers elders werk hebben gezocht. Herman kent de voorbeelden uit zijn directe omgeving. Een buurjongen van hem is aan de slag gegaan bij Bolletje in Almelo. „Een talentvolle metselaar. Hij had hier zijn vierjarige opleiding afgerond, maar kon geen baan vinden. Dat was twee jaar geleden. Hij is nog steeds bij Bolletje.”

Van de bij SBB in Enschede opgeleide jongeren werken er inmiddels verscheidene bij de bandenfabriek Apollo Vredestein. „Ook die zijn we voor de bouwsector vermoedelijk definitief kwijt. Dood- en doodzonde”, zegt Herman. Hij constateert dat jongeren van de bouwopleidingen gewild zijn in andere branches. „Vooral voor technische beroepen. Ze hebben geleerd met de handen te werken, weten van aanpakken.”

Betere tijden

Herman benadrukt dat de situatie in de bouw er weer beter uitziet. „Ja, ook een paar jaar geleden werd gezegd dat de bouw weer snel zou aantrekken”, beseft hij. „Maar nu is het sentiment écht anders. Er is weer vertrouwen bij de consument en ondernemers, er wordt meer gebouwd.” De eerste jonge bouwvakkers hebben via de nieuwe uitzendorganisatie onderdak gevonden bij aannemingsbedrijven in deze regio. In de zomer stromen zo’n dertig nieuwe vaklieden uit bij Bouwmensen Twente. „We hebben goede hoop dat we óók hen aan werk kunnen helpen.”

Foto: Robert Herman en timmerman Michel Oude Vrielink, die via de nieuwe uitzendorganisatie aan de slag is gegaan bij Warmes in Lattrop. (Frans Nikkels)