Nieuws Actueel

Met gesloten beurs naar de Beursvloer in Enschede

Van onze redactie 3 december 2014

Met deze deal is geen cent gemoeid. Maar als beide partijen elkaar een rekening zouden sturen, zou het in totaal om een bedrag van 10.000 euro gaan.

Speeddate​Axent Groen gaat binnenkort gratis de bomen snoeien bij basisschool Het Pathmos in Enschede. In ruil daarvoor biedt de school het groenbedrijf naar keuze een wandeling door de wijk Pathmos of vergaderruimte aan. Het zijn twee voorbeelden van de vele matches die vrijdagavond werden gesloten tijdens de Beursvloer. Beursvloer is een speeddate-evenement dat in verschillende plaatsen in Nederland wordt georganiseerd om bedrijven en maatschappelijke instellingen aan elkaar te koppelen met gratis geleverde diensten. Het fenomeen trekt de laatste jaren steeds meer deelnemers.

260.000 euroDe derde editie in Enschede, gehouden in de ontvangstruimte van Grolsch, werd vrijdagavond bezocht door het recordaantal van vierhonderd bedrijven en instellingen. Vorig jaar waren dat er ongeveer 350. Toen werden er 227 matches gesloten, met een totale ‘waarde’ van 286.000 euro. Donderdagavond ging het om 220 deals, ter waarde van 260.000 euro. Dit bedrag kan nog oplopen. Voor de diensten gelden verschillende tarieven die door de overkoepelende organisatie zijn samengesteld: 50 euro per uur voor een sociale activiteit/klus en 80 euro voor het leveren van kennis en expertise. Volgens Monique Beernink van de organiserende Stichting Enschedese Uitdaging is een sociaal imago voor bedrijven een belangrijk argument om zich aan te melden.

Foto: Hollandse Hoogte