Nieuws Actueel

Met lood in de schoenen

Rik Nizet 2 april 2015

Werk kantoor zwaar moe middelgroot

Het is slecht gesteld met de mate van positieve energie waar Nederlanders mee aan het werk gaan. Slechts 8 procent van de Nederlanders werkt vanuit een positieve energie. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit het zevende onderzoek naar de werkbeleving in Nederland van onderzoeks- en adviesbureau Integron.

Ook blijkt dat slechts 9 procent activiteiten op het werk uitvoert omdat men dat wil in plaats van dat het alleen moet. Dit zogeheten energielek is voor werkgevers belangrijk om te dichten aldus Stephan van Gelder, algemeen directeur van Integron. "Wanneer organisaties zo ingericht worden dat medewerkers meer van hun potentieel kunnen inzetten, geeft dat een impuls aan de positieve en aanstekelijke energie op de werkvloer"

Positieve energieZeker in een aantrekkende economie zijn positieve energie en drive de sleutel tot succes. Uit het onderzoek blijkt ook dat 13 procent van de Nederlanders aangeeft dat hun werkgever hun werkpotentieel en mogelijkheden volledig benut. Het blijkt dat wanneer het potentieel van medewerkers volledig wordt benut dat 47 procent met positieve energie aan het werk gaat.