Nieuws Actueel

Met tips and tricks naar goud

Caroline Spilt 19 juni 2015

Advies tips blogtop groot

Een blogtop5 met een rits aan tips. Vijf over beter praten, de volgende twee over beter schrijven, vijf over promotieacties, en eentje over hoe je de schat aan informatie van Google Analytics kan benutten. Doe je voordeel met de adviezen van de door schade en schande wijs geworden vijf beste bloggers van deze week.

1. Richard de Vries - Het toetje is de tweede afspraak

Van een acquisitiegesprek hangt veel af. De kans op succes neemt toe als je rekening houdt met de vijf onderstaande gouden vuistregels. Deze vuistregels zijn ontstaan door mijn acquisitiegesprekken van de afgelopen 25 jaar. Bij iedere vuistregel staan praktische tips.

2. Ingrid Bargeman - Kappen met die lange zinnen

Vind jij het schrijven van zakelijke teksten lastig? De gemiddelde zinslengte van je tekst bepaalt voor een groot gedeelte de leesbaarheid en aantrekkelijkheid ervan. De voorgaande zin bestaat uit 16 woorden. Daarmee komt deze in de buurt van wat je mooi als gemiddelde kunt aanhouden. Dit betekent natuurlijk niet dat je voortaan teksten schrijft met allemaal zinnen van ongeveer dezelfde lengte. Het moet geen staccato worden. Variatie is het toverwoord. Langere zinnen wissel je dus af met kortere. Ik kom in zakelijke teksten vaak veel te lange zinnen tegen. Jammer, want je kunt ze meestal eenvoudig in stukken hakken.

3. Janneke van Heugten - Vijf tips voor een succesvolle zomeractie

De zonnige dagen brengen mij terug naar mijn ideale studentenbaantje van vroeger. In een te grote bus reden we met een promotieteam door heel Nederland. De bus was gevuld met verrassingen van steeds weer een ander merk. Op festivals, stranden en drukke winkelstraten bedolven we voorbijgangers onder nootjes, shampoos, schoensmeer en petjes. Tegenwoordig lijkt bij promotieacties de creativiteit soms een belangrijker doel dan het effect. Vijf tips als je deze zomer de zichtbaarheid van je product wilt vergroten.

4. Chantal Heutink - Daar is mijn Madam

De vele ondernemers die ik spreek, hebben vrijwel allemaal een haat-liefdeverhouding met Kenia. Het lijkt of alles hier veel intenser is en wordt beleefd: de teleurstelling die je ervaart bij de 'hakuna matata-houding' (geen probleem, het kan morgen ook), terwijl je zelf net even door wilt pakken. Of het eindeloze geleuter en om de brij heen draaien om dingen geregeld te krijgen.

5. Sanne Cramer - Google Analytics = weten

Ik publiceerde al eerder een blog over het toevoegen van Google Analytics aan je website. Om te weten wat er aan bezoekersverkeer op je website komt, is het verstandig om vanaf de livegang Google Analytics in je website te implementeren.