Nieuws Actueel

Metaalbedrijf Buiting in Almelo breidt uit

Van onze redactie 16 september 2015

Metaalbedrijf Buiting Lenneke Lingmont

Het gaat goed met het bedrijf. De gestage groei heeft er inmiddels toe geleid dat het metaalbedrijf nieuwe mensen kan plaatsen.

UitdagingAdjunct-directeur Johan Burger houdt wel van een uitdaging. Niet zonder trots vertelt Burger dat Buiting de staalconstructie van het nieuwe ziekenhuis MST in Enschede heeft gemaakt.

Architect Harry Abels van IAA had de staalconstructie van de gevelconstructie getekend met een flinke kromming. "Er was geen bedrijf te vinden die dat kon walsen", zegt Burger. "Maar het is gelukt. Het kostte me een halve dag bellen, maar in Engeland vond ik een bedrijf dat een dergelijke diameter kon inductiewalsen. Ze moesten het staal verhitten tot 1.000 graden."

Meedenken Dat zijn de mooie klussen, vinden ze bij Buiting. Meedenken met de opdrachtgever. "We proberen onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen." Door de kwaliteit en het meedenken met de opdrachtgever heeft Buiting inmiddels een voorkeurspositie bij enkele grote bouwbedrijven.

HistorieDe historie van Buiting gaat terug naar 1996. Toen nam Louis Buiting een deel van het metaal- en landbouwmechanisatiebedrijf Schrijver Broekland over. Enkele onderdelen werden afgestoten en Buiting in Broekland legde zich vooral toe op staalconstructies. Om in Twente voet aan de grond te krijgen werd in 2004 het Bornse constructiebedrijf Leliefeld overgenomen.

Johan Burger in de nieuwe hal van Buiting Machinebouw en Staalconstructie in Almelo. Achter hem de grote fietsbrug die straks in Zwolle komt te liggen. Foto: Lenneke Lingmont