Nieuws Actueel

Metaalsector blijft staken

Rik Nizet 18 september 2015

Metaalsector groot

De vakbonden blijven voorlopig doorgaan met het organiseren van stakingen in de metaalsector. Vrijdag leggen weer honderden mensen het werk neer. Ditmaal bij bedrijven in de provincie Drenthe en bij truckbouwer Scania in Zwolle.

De acties zijn bedoeld om betere voorwaarden af te dwingen voor de nieuwe cao's in de kleinmetaal en grootmetaal. Het cao-overleg in de sector zit al bijna een halfjaar muurvast.

KleinmetaalRecent deed werkgeversorganisatie FWT in de kleinmetaal nog een poging de onderhandelingen weer aan te jagen, door een eerder eindbod in te trekken en met nieuwe voorstellen te komen. Maar volgens de bonden biedt het nieuwe aanbod niet voldoende perspectief om weer met elkaar om de tafel te gaan.

ArdaghEr wordt vrijdag ook gestaakt bij verpakkingsproducent Ardagh, die vestigingen heeft in onder meer Hoogeveen, Leeuwarden, Zaandijk en Deventer. Het personeel van het concern betreft zowel metaalwerkers als mensen die vallen onder de cao voor grafici. In de grafische sector voeren de bonden eveneens actie voor betere arbeidsvoorwaarden.