Nieuws Actueel

Metro aast op Kaufhof

Rik Nizet 20 mei 2015

Metro kaufhof groot

Het Duitse detailhandelsbedrijf Metro wil zijn warenhuistak Kaufhof verkopen en voert daar gesprekken over. Dat bevestigde de onderneming woensdag.

Het moederbedrijf van Media Markt en Makro gaf daarbij aan dat er "verschillende discussies plaatsvinden'', maar er nog geen beslissingen zijn genomen. Potentiële kopers hebben nog geen biedingen of strategische plannen bij Metro neergelegd, stelde de onderneming.

De verklaring van Metro volgde na berichten dat Signa Retail, eigendom van de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Rene Benko, interesse had getoond. Volgens het Duitse blad Manager Magazine zou Benko circa 2,7 miljard euro voor Kaufhof over hebben, terwijl het eveneens Duitse Handelsblatt sprak van circa 2,9 miljard euro.

Galeria Kaufhof, zoals de volle naam luidt, heeft in Duitsland 137 filialen in onder meer Keulen, Düsseldorf, Stuttgart en Berlijn en is in België actief als warenhuisketen Inno. De winkels worden vaak vergeleken met V&D-warenhuizen in Nederland. Kaufhof werd in 1879 opgericht door de ondernemer Leonard Tietz.