Nieuws Actueel

Mexx blijft hoop houden

Rik Nizet 6 januari 2015

Het failliete modeketen Mexx is zowel in Nederland als in buurland België in onderhandeling voor een overname. Dat bevestigen de Nederlandse curator Frits Kemp en zijn Belgische collega Valère Vereecke, aldus de Volkskrant.Crisis decimeert winkelbestand

De curatoren kunnen 'uit discretie' niets kwijt over de geïnteresseerde partijen. In Nederland gaat het om twee partijen, in België om drie. Beide curatoren willen de overnamen deze week rond hebben. Kemp: ,,We zijn druk aan het onderhandelen."

Zowel de Nederlandse als de Belgische Mexx-winkels zijn nog altijd open om de voorraden te verkopen, maar dat is volgens Vereecke een onhoudbare situatie. ,,Zonder overname kunnen we de winkels niet openhouden. Er wordt geen waar geleverd vanuit Nederland. Als Mexx niet wordt verkocht, zullen we moeten gaan liquideren."

Vorige maand ging het Nederlandse modemerk failliet.

Eenmanszaken houden volNa een toename in de afgelopen 3 jaar, is het aantal ondernemers dat gestopt is met hun eenmanszaak in de eerste helft van dit jaar afgenomen. Tegelijkertijd nam het aantal startende ondernemers voor het 3e jaar op rij toe.

De meeste starters en stoppers zijn ZZP-ers werkzaam in de bouw of organisatieadviesbranche. In de detailhandel werden 4225 eenmanszaken opgedoekt, 17 procent minder vergeleken met de eerste helft van vorig jaar. Bij de gespecialiseerde bouwbedrijven daalde dit aantal met 10 procent tot 1975. "Deze zelfstandigen profiteren nog van het verlaagde btw-tarief voor herstel- en verbouwwerkzaamheden van woningen. Ook de aantrekkende woningmarkt speelt hierbij een rol'', aldus het CBS.