Nieuws Actueel

MH370 neergestort in Indische Oceaan

Bram de Vrind 24 maart 2014

Vlucht MH370 is neergestort in de zuidelijke Indische Oceaan. Dat meldt Malaysia Airlines maandag. "We betreuren ten zeerste dat we moeten aannemen dat vlucht MH370 zonder twijfel is verloren gegaan en dat er geen overlevenden zijn", meldt de vliegmaatschappij.

Families met spoed naar AustraliëChinezen spotten mogelijk MH370

De Maleisische premier zei maandag in een persconferentie dat uit nieuw onderzoek blijkt dat de laatst bekende positie van het toestel boven de Indische Oceaan ten westen van het Australische Perth was. "Dit is een afgelegen locatie, ver van welke mogelijke landingsplek dan ook"

SatellietdataHet onderzoek is gebaseerd op nieuwe berekingen van satellietdata. De premier zei dat er 'een buitengewoon uitgebreide tijdanalyse van de vlucht' is gemaakt. De laatst bekende positie van het toestel was dusdanig afgelegen, dat het onmogelijk was om nog ergens te landen.

Er is nog altijd geen confirmatie over eventueel aangetroffen wrakstukken.

Familieleden van inzittenden van de sinds 8 maart vermiste Maleisische Boeing 777 worden door de autoriteiten in Kuala Lumpur ingelicht over de laatste ontwikkelingen. Dit heeft de Maleisische regering maandag laten weten. Dit gebeurt kort voor een persconferentie van premier Najib Razak om 15.00 uur onze tijd.

BREAKING: statement from #Malaysia Airlines on #MH370@SkyNewsBreakpic.twitter.com/OrfXmhbFqb

— Mark Stone (@Stone_SkyNews) 24 maart 2014

Full text of Najib Razak's statement on #MH370. http://t.co/sVuBQoT1OKpic.twitter.com/66ZDi0Q3GG

— Guardian news (@guardiannews) 24 maart 2014