Nieuws Actueel

Middle-earth Shadow of Mordor: vechten voor wraak

Van onze redactie 7 november 2014

Je vecht tegen een leger orks (lees: een verzameling groene griezels), maar maakt geen schijn van kans. Gevolg: je vrouw en zoon worden voor je ogen vermoord. Daar blijft het niet bij, want er wordt ook een zwaard langs jouw keel gehaald. Gelukkig krijg je een 2de kans. Tijd voor wraak!

Het Land van het Kwaad Het is niet voor veel mensen weggelegd, maar het hoofdpersonage van Shadow of Mordor doet het toch echt: hij herrijst uit de dood. Dat is nog niet alles; hij blijkt ook nog eens een stuk sterker dan voorheen. Dat komt goed uit, want er staan honderden vijandige orks op hem te wachten. Je reist namelijk samen met hem af naar het grimmige Mordor: Het Land van het Kwaad, uit de welbekende The Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien. Een gebied waar mensen gedevalueerd zijn tot slaven en grote groene monsters de dienst uitmaken.

De gevechten met deze grote kerels zijn een belangrijk onderdeel van Shadow of Mordor. Je moet je namelijk een weg banen langs verschillende (eind)bazen. Een gemiddelde ork is nog enigszins makkelijk in elkaar te meppen, maar de leiders zijn andere koek. Ze zijn sterk, gemeen en worden vaak bewaakt door een stel bodyguards. De hiërarchie gaat van kleine beginnende leiders tot zogenaamde Warchiefs. Deze opperbazen zijn een stukje groter en sterker dan de rest. Door leiders en (uiteindelijk) Warchiefs te verslaan, verzwak je het leger orks en werk je je een weg naar de figuren die écht aan de touwtjes trekken.

Spektakel verzekerd De gevechten in de game zijn erg leuk en uitdagend. Je staat regelmatig in je eentje tegen een hele horde orks. Spektakel verzekerd. Het is dan ook uitkijken met wie je ruzie zoekt. Mordor is helemaal vrij te verkennen, dus het is aan jou wie je te lijf gaat. Er zijn wel hoofdmissies, maar je wordt ook vooral uitgedaagd je eigen gang te gaan. Je kunt op jacht gaan naar leidinggevende orks, zijmissies voltooien of aan je vechtkunsten werken. Het is niet alleen vechten, want je kunt ook volop klimmen, boogschieten en zelfs wilde beesten berijden. Tijdens al deze bezigheden ontwikkel je je hoofdpersonage en groei je uit tot een echte reuzendoder. Je hoeft je geen moment te vervelen. Om het spel helemaal uit te spelen, ben je zeker 20 uur kwijt.

Details Het zijn slechts details die ervoor zorgen dat de game genoegen moet nemen met 4 in plaats van 5 sterren. Zo komt het verhaal nooit helemaal uit de verf en mist Shadow of Mordor een element waarmee het echt iets nieuws doet. Nu is het een, zeer geslaagde, mix van welbekende game-elementen.

Middle-earth: Shadow of Mordor. Platformen en release: PlayStation 4 en Xbox One: nu in de winkel. Xbox 360 en PlayStation 3: 18 november.