Nieuws Actueel

Mijande schrapt 25 procent van banen

Van onze redactie 1 oktober 2015

Mijande Lenneke Lingmont

Vooral in het management wordt geschrapt, onder andere in de nu nog aparte vastgoedafdeling van de corporatie. Ook het aantal teamleiders wordt terug gebracht.De reorganisatie is mede een gevolg van de gewijzigde wet- en regelgeving en veranderde omstandigheden in de woningmarkt, aldus de directie van Mijande, die in 2010 is ontstaan uit een fusie van vier corporaties in de gemeenten Dinkelland en Twenterand.

Hoge bedrijfslasten beperken de mogelijkheden om de woningvoorraad aan te passen en om de huren betaalbaar te houden. “Het is niet zo dat we op een randje van een faillissement zitten”, benadrukt directeur/bestuurder Peter Zuithof. “We willen onze organisatie aanpassen voor de toekomst. We hebben de morele verplichting om het geld dat binnenkomt van onze huurders zoveel mogelijk terug te laten vloeien in de volkshuisvesting. Beperking van onze bedrijfskosten is noodzakelijk om onze woningen sneller energiezuiniger te maken en het wonen voor onze huurders betaalbaar te houden.”

Over een sociaal plan is met de vakbonden een principeakkoord bereikt, dat aan haar medewerkers wordt aangeboden.

5.100 huishoudensMijande Wonen is een woningcorporatie en levert woondiensten aan ruim 5.100 huishoudens in de gemeenten Dinkelland en Twenterand in Noordoost Twente.

Foto: Medewerkers van Mijande Wonen die zonnepanelen plaatsen in Saasveld, in juni van dit jaar. (Lenneke Lingmont)