Nieuws Actueel

Mild weer top voor fietsenverkoop

Lotte Grimberg 26 augustus 2014

De fietsenverkoop in Duitsland is in de eerste helft van dit jaar gestegen dankzij de milde winter en het mooie voorjaarsweer. Dat meldde de Duitse branchevereniging voor de fietsenindustrie ZIV dinsdag.

TweewielersDe verkoop van tweewielers en elektrische fietsen ging met 4 procent omhoog, tot circa 2,8 miljoen stuks, in vergelijking met een jaar eerder, aldus de brancheorganisatie. Het ZIV verwacht dat de positieve trend doorzet in de rest van het jaar.

E-bikesHet ZIV maakte verder bekend dat de verkoop van elektrische fietsen in Duitsland dit jaar zou kunnen uitkomen op 450.000 stuks. Op middellange termijn wordt verwacht dat de verkoop van e-bikes zal groeien tot 600.000 stuks per jaar. Volgens het ZIV rijden inmiddels al meer dan 1,8 miljoen e-bikes rond in Duitsland.

De hogere verkoopverwachting voor dit jaar is goed nieuws voor het Nederlandse Accell Group. De fabrikant van merken als Batavus en Sparta behaalde in de eerste helft van dit jaar bijna een kwart van zijn omzet uit Duitsland. Het bedrijf uit Heerenveen is vooral succesvol met de verkoop van e-bikes op de Duitse markt.