Nieuws Actueel

Military Boekelo: Netwerken tussen de paarden

Van onze redactie 8 oktober 2015

Pico emiel

In het strodorp zijn ondernemers bezig met het inrichten van hun stand. Zo ook de Enschedese winkeliers van kinder- en damesmode Pico. Miranda Boeve sorteert de sjaaltjes en hoedjes op het houten rek voor de stand. „Het is voor mij een uitje. Ik ben hier lekker onder de mensen en ik kan hier netwerken”, vertelt Boeve. Sinds januari runt zij de damesafdeling van Pico. Het echtpaar Pieter en Anneke Kooi bestieren al 38 jaar de modezaak. Nu richten zij zich alleen op kindermode.

NaamsbekendheidHet Enschedese ondernemersechtpaar is bekend met de military. Dit jaar staan ze er voor de twaalfde keer, met als doel het opbouwen van naamsbekendheid. Daarbij mikken ze op klanten uit het midden- en hogere segment. „Hoedjes, sjaaltjes, poncho’s en vesten verkopen op deze dagen goed”, zegt Anneke Kooi.

TrendOpvallend zijn de enkelhoge laarsjes in slangenprint. „Ze zijn leuk, vooral voor dames die bijvoorbeeld de laarzen niet over de kuiten krijgen”, legt Boeve uit. Wordt dit een nieuwe trend op de military? De hoge Burberrylaars is een geliefd model, volgens Anneke Kooi.

PaardenBehalve de vaste klantenkring ontvangt Kooi paardenvolk in de verkooptent. Maar de paarden gaan natuurlijk voor. Woensdag werden de viervoeters gecontroleerd tijdens de veterinaire keuring.

Foto: Vlnr: Pieter Kooi, Anneke Kooi en Miranda Boeven van Pico mode (Emiel Muijderman)