Nieuws Actueel

Miljardair Boekhoorn opent Tribes

Caroline Spilt 22 mei 2015

Tribes eindhoven boekhoorn middelgroot

In een ambiance van Afrikaanse tribal objecten overhandigde investeerder Marcel Boekhoorn vandaag officieel de sleutel aan geestelijk vader en CEO van Tribes, Eduard Schaepman. Tribes Eindhoven Flight Forum is de eerste van uiteindelijk 34 Nederlandse tribal flexpleklocaties.

Waar elke locatie straks een eigen stam als hoofdthema krijgt, is de locatie aan het Flightforum in Eindhoven vanaf nu het territorium van de Masaï.

ReizenMarcel Boekhoorn: “Een paar jaar geleden ben ik betrokken geraakt bij het project 'Before they pass away' van kunstfotograaf Jimmy Nelson. Ik heb hem vergezeld op sommige van zijn reizen en stond versteld van de kennis en wijsheden die sommige traditionele stammen met ons kunnen delen. Een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie, iets waar de hedendaagse ‘Business Nomad' altijd naar op zoek is.”

Netwerk uitrollenVoormalig Regus topman en CEO Eduard Schaepman: “De komende maanden gaan we ons netwerk in hoog tempo uitrollen. Elke vestiging krijgt z'n eigen stam, variërend van de Maori tot de Sami, van de Kazakh tot de Masai hier in Eindhoven. Alles draait om wat wij business nomads, de '35th tribe' van hen kunnen leren. De Masaï wordt met hun gemiddelde BMI van 9 gezien als het fitste volk ter wereld. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat voeding en beweging, maar dan op geheel eigen wijze, goed vertegenwoordigd zijn bij Tribes Eindhoven. Survival of The fittest is geldt namelijk ook voor business nomads.”

Extra cachetOm het geheel nog extra cachet te geven arriveerde Schaepman bij de opening in gezelschap van z'n eigen 'tribe', Nederlands grootste business wielerclub van Moeke Spijkstra. Schaepman (met een glimlach): “Deze stam wordt geloof ik ook wel eens MAMILs genoemd, ofwel Middle Aged Men In Lycra. Maar dat neemt niet weg dat we onderweg van alles bespreken en van alles bedenken. Tijdens een van die ritten ontstond ook dit idee, vandaar dat ik de dames en heren gevraagd heb mij te vergezellen bij deze eerste van in totaal 34 etappes naar het meest inspirerende kantoorconcept van Nederland.”

InvesteerdersNaast Marcel Boekhoorn (onder andere Investeerder in de Eindhovense High Tech Campus) zijn Michiel Mol (Lost Boys, Sahara ForceIndia Formula 1 Team, XCOR Space Expeditions) en Philip Cracco de belangrijkste investeerders achter dit project.

VestigingenDe eerstvolgende vestigingen worden vanaf deze zomer geopend in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Cappelle ad IJssel.