Nieuws Actueel

Miljoenenen aan beleggingen in rook op

Van onze redactie 5 november 2014

Samen met Zwollenaar Wim T. (51) zou hij in de periode 2005 tot 2009 73 mensen voor 4 miljoen hebben getild met beleggingen in onroerend goed. Het verwijt is ook dat ze de SNS Bank voor ruim 6 ton hebben opgelicht.

De slachtoffers komen uit een groot gebied: van Dronten tot Apeldoorn en van Ede tot Zwolle. Na 6 jaar onderzoek en voorbereiding door politie, justitie en FIOD kwam de strafzaak tegen het duo, dat vanuit Apeldoorn opereerde onder de naam BAOG, gisteren voor de meervoudige kamer van de rechtbank in Zutphen. Ruim 30 ordners met onderzoeksmateriaal (5.000 pagina's) gooit het openbaar ministerie in de strijd om Robert B. veroordeeld te krijgen.

Teleurstelling Tientallen gedupeerden keken jarenlang naar dit moment uit en vulden de rechtszaal, maar werden dinsdag direct met een grote teleurstelling geconfronteerd. Ze hadden gehoopt dat beide verdachten voor het hekje zouden verschijnen om verantwoording af te leggen, maar geen van de twee liet zich zien. Namens Robert B. deed advocaat Pieter Zandt het woord. Maar Wim T. noch zijn advocaat verschenen op het toneel. Volgens de rechtbank was de advocaat onverwacht verhinderd vanwege ziekte en was het niet meer mogelijk een vervanger te regelen. Zijn zaak wordt nu op 26 november apart behandeld.

De rechtbank doet in beide zaken op 10 december uitspraak.