Nieuws Actueel

Miljoeneninvestering in 'Tinder voor elite'

Van onze redactie 23 januari 2015

De app, bedoeld voor 'jonge professionals', werd in november gelanceerd in San Francisco. In tegenstelling tot andere dating-apps als Tinder is The League niet bedoeld voor de massa. Er werd afgetrapt met 1000 zorgvuldig geselecteerde vrijgezellen en inmiddels gebruiken ongeveer 4500 mensen The League. Op de wachtlijst staan nog eens ruim 20.000 Amerikanen.

Netjes gedragen Alleen singles die door de strenge keuring heenkomen worden toegelaten, hoewel je ook door een van de huidige leden kan worden uitgenodigd. Van alle leden wordt verwacht dat ze zich netjes gedragen, vertelt Bradford. "We trappen mensen die vervelend doen eruit. Wij zien The League als een keurige bar of nachtclub waar we goed gedrag van de aanwezigen eisen."

De investering van omgerekend zo'n 1,85 miljoen euro geeft Bradford en haar team de tijd om voet aan de grond te krijgen in de datingmarkt. De CEO heeft verschillende verdienmodellen voor ogen, zoals een dienst waarbij een medewerker het onlinegedeelte voor zijn rekening neemt. De klant hoeft dan alleen nog maar op te komen dagen.