Nieuws Actueel

'Miljoenenschade voor shopstad Roermond'

Bram de Vrind 19 december 2014

Ondernemers in de binnenstad van Roermond hebben naar verwachting miljoenen euro's schade opgelopen. Dat zei bestuurslid van de ondernemersvereniging Roermond Wim Cox op BNR. "We praten over 450 winkels. Een ruime gok, een speculatie, zou zo'n 5 miljoen euro schade zijn voor drie dagen. Maar daar is nog niet genoeg over bekend."

We wisten van niksRoermond zit op slot

De omzet van de winkels varieert volgens hem tussen de 300 euro tot 40.000 euro per dag. De ondernemersvereniging en de gemeente vergaderen vanaf 08.30 uur over acties om zo snel mogelijk weer publiek naar Roermond te trekken. De gemeente zou daarvoor een budget hebben uitgetrokken.

VergoedingDe ondernemers met een bedrijfsschadeverzekering kunnen zeker rekenen op een vergoeding. Cox verwacht dat het winkelpubliek snel weer terug zal keren.

Gastvriendelijkheidsacties"Roermond is een shopstad bij uitstek, ik ben ervan overtuigd dat ze ons wel weer kunnen vinden. Helemaal nu duidelijk is dat we weer open kunnen. We zullen ook een aantal gastvriendelijkheidsacties opzetten."