Nieuws Actueel

Minder bedrijven failliet

Jeroen Jansen 11 april 2014

In maart zijn 521 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dit zijn bijna 100 faillissementen minder dan in februari. Vergeleken met maart vorig jaar was het aantal faillissementen meer dan een kwart lager. Dit blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De meeste bedrijven die in maart bankroet gingen waren actief in de handel (127), de financiële dienstverlening (78) en de bouwnijverheid (77). In de meeste branches was het aantal faillissementen lager dan een maand eerder.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk verschillen. Voor een beter beeld wordt daarom doorgaans ook gekeken naar de ontwikkeling van het driemaandsgemiddelde.

Met 578 tegen 603 was ook het driemaandsgemiddelde in maart lager dan in februari. Na een piek van 751 in juli 2013 is het gemiddelde sterk teruggelopen.