Nieuws Actueel

Minder koopzondagen in centrum van Almelo

Van onze redactie 21 april 2015

Centrum Almelo Lenneke Lingmont

Voorzitter Gerrit van Woudenbergh van CAA constateert dat er veel verdeeldheid is in de stad over de koopzondag en de koopavond. Die onduidelijkheid is er ook bij de consument. De bedoeling van de ondernemersbijeenkomst was om samen te praten over nut en noodzaak van de huidige koopzondagen. Maar aan het eind van de bijeenkomst werd een voorstel aangenomen om met ingang van juni het aantal maandelijkse koopzondagen terug te brengen van twee naar een.

Nu mogen ondernemers in het centrum hun winkel 26 zondagen in het jaar open doen. Dat aantal blijkt in de praktijk veel te veel. Ondernemers doen hun winkel op koopzondag open omdat ze niet ‘afvallig’ willen zijn. Anderen doen hun zaak uit principe niet open. Met als gevolg: onduidelijkheid voor de consument.

Terug naar één koopzondag

Terug naar één koopzondag dus. Met ingang van juni wordt de tweede zondag van de maand koopzondag. De centrumondernemers zijn er ook wel voor te porren om zaterdag de winkels een uur langer open te houden. Om zo te zorgen voor een betere aansluiting met de horeca.

Foto: Lenneke Lingmont