Nieuws Actueel

Minder treinen vanwege verwachte sneeuw

Van onze redactie 28 januari 2015

In de Randstad rijdt daarom donderdag elk half uur een trein. Normaal gesproken komt er elk kwartier een nieuwe trein. In provincies als Friesland, Groningen, Drenthe en Zeeland verandert er niets aan de reguliere dienstregeling.

Door volgens een winterdienstregeling te rijden, is er meer ruimte om eventuele winterse storingen op te lossen en ontstaan er minder snel files op het spoor. In vergelijking met een 'normale dag' rijdt donderdag ongeveer 80 procent van de treinen.

Hulplocomotieven

ProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen in. Ook staan meerdere hulplocomotieven klaar om eventuele problemen als gevolg van sneeuw of strenge vorst snel op te lossen. Treinen worden zo veel mogelijk verlengd, maar doordat er minder treinen rijden zal het volgens NS en ProRail druk zijn in de treinen.

Of het donderdag tot problemen komt, is nog maar de vraag. Weeronline.nl meldt dat er wel sneeuw kan vallen, maar dat de kans aanwezig is dat de sneeuw lang niet altijd zal blijven liggen. Dat heeft vooral te maken met de harde wind. De temperatuur komt vermoedelijk boven de nul graden uit overdag. Voor een langere periode wordt regelmatig winters weer verwacht.