Nieuws Actueel

Minderjarige verdachten bedreigden politie met taser en breekijzer

Van onze redactie 20 maart 2015

Image 4816359

Er raakte niemand gewond. Vrijdag werd bekend dat de politie donderdagavond ook een 15-jarige verdachte heeft aangehouden in zijn woning in de Kruiskamp. De andere 2 verdachten (15 en 17 jaar) - die al eerder op de avond werden aangehouden - komen uit de wijk Maaspoort, zo laat de politie weten in een BIN-bericht. Volgens datzelfde bericht worden de 3 jongeren verdacht van meerdere inbraken in de Maaspoort.

Bij de politie kwam donderdagavond rond 21.30 uur een melding van een buurtbewoner binnen dat 3 jonge mannen door de wijk liepen en met zaklampen in het rond schenen. Agenten waren op dat moment in de Maaspoort in burger aan het surveilleren omdat het aantal inbraken, volgens de politie, in die wijk de laatste tijd hoger dan normaal is. De 3 jongens zouden mogelijk hebben willen inbreken.

Op de vlucht De politie volgde de jongeren en op enig moment spraken ze de verdachten in de straat Bijsteren om hen te controleren. De verdachten verzetten zich daarbij en renden weg, ondanks de waarschuwingen van de politie. Daarop werden de schoten gelost.​

De politie rukte met 4 wagens uit en zette de buurt af. In de straat was de technische recherche tot diep in de nacht druk doende met onderzoek. Er werd gezocht naar sporen, er lagen her en der vuilcontainers op de straat en even verderop in de wijk werden een scooter en een fiets gevonden. Deze zijn van de verdachten.

Het drietal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie onderzoekt ook of de jongens betrokken zijn geweest bij een inbraak die vermoedelijk donderdag heeft plaatsgevonden in een woning aan de Harmoniepolder in de Maaspoort.

Nog steeds veel politie aanwezig. Twee verdachten direct opgepakt, de derde is voortvluchtig. #Bijsteren#DenBoschpic.twitter.com/pSc9ZcbIPi

— Renée Wittens (@ReneeWittens) March 19, 2015

In #Bijsteren, #Den Bosch houdt politie rond 21.30 uur na lossen waarschuwingsschoten 2 inbrekers aan. Politie doet onderzoek.

— Politie Den Bosch eo (@PolitieOBN) March 19, 2015