Nieuws Actueel

Mini Pancakes: Poffertjes in Dubai

Caroline Spilt 26 maart 2015

Hoofd pancakes dubai groot

In alle landen waar de Bunschotense Mini Pancakes actief is, blijken de oer-Hollandse poffertjes populair. Zelfs zodanig dat Mini Pancakes onlangs in Dubai een vaste winkel heeft geopend.

Ook is Mini Pancakes gekozen als poffertjesleverancier op World Expo 2015. Op de wereldtentoonstelling in Milaan, die 1 mei opent, staat voedsel centraal.

Modern jasjeTomek Aalders, CEO van Mini Pancakes: "Nederland is de tweede voedselexporteur ter wereld en sinds de 17e eeuw zijn poffertjes een vast onderdeel van de Nederlandse eetcultuur. We vinden het dan ook een eer om op het Nederlandse paviljoen op Expo 2015 exclusief de oer-Hollandse poffertjes te mogen bakken voor een internationaal publiek. We stoppen ze wel in een modern jasje, met een reeks aan toppings, van witte chocola en Nutella tot smeerkaas. Bij ons zijn poffertjes niet oubollig, maar lekker én leuk. Deze moderne benadering van poffertjes blijkt overal, en met name in de Golfstaten, populair."

Een klont boter met poedersuikers is één van de opties. Topping als witte chocola, Nutella, en verschillende siropen, jam, limoen behoren ook tot de mogelijkheden.

DubaiVoor het tweede achtereenvolgende jaar staat Mini Pancakes op Global Village, het jaarlijkse internationale festival in Dubai waar meer dan 5 miljoen bezoekers op afkomen. Vorig jaar ontving Mini Pancakes hiervoor de Best Retail Award van Global Village uit handen van de jongste zoon van de Emir van Dubai, sjeik Mansoor bin Mohammed bin Rashid al Maktoum.