Nieuws Actueel

Minieme verschuivingen op Wall Street

Van onze redactie 26 januari 2015

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.35 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 17.651 punten. De brede S&P 500 noteerde 0,1 procent hoger op 2053 punten terwijl ook technologiebeurs Nasdaq 0,1 procent klom tot 4764 punten.

Speelgoedfabrikant Mattel verloor 4,1 procent nadat het per direct afscheid nam van topman Brian Stockton. De reden van zijn vertrek werd niet genoemd, maar Mattel kampt al geruime tijd met tegenvallende resultaten. Telecomconcern AT&T stond 0,5 procent lager. Het bedrijf wist verder uit te breiden in Mexico met de overname van Nextel Mexico voor bijna 1,9 miljard dollar.

MeadWestvaco

Het Amerikaanse verpakkingsbedrijf MeadWestvaco koerste 14,6 procent hoger. Het bedrijf kondigde een fusie aan RockTenn, waardoor een bedrijf met een beurswaarde van 16 miljard dollar ontstaat. D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de Verenigde Staten, klom 4,4 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

IBM won 1 procent. Het concern ontkende mediaberichten dat het een groot deel van zijn personeelsbestand gaat ontslaan, waarbij het sprak van ridicule en op niets gebaseerde geruchten.

Microsoft

Nabeurs openen onder meer Microsoft en Texas Instruments de boeken. Ook United Technologies presenteert maandag al de cijfers. In eerste instantie zou de maker van onder meer de Black Hawk helikopter dinsdag de resultaten openbaren, maar door de sneeuwstorm is die presentatie vervroegd.

De euro was 1,1274 dollar waard, tegen 1,1278 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent in prijs tot 45,79 dollar. Brent werd 0,1 procent goedkoper op 48,76 dollar.