Nieuws Actueel

Missie MH17 bergt weer menselijke resten

Van onze redactie 16 april 2015

Image 4861066

De bergingsmissie werd donderdag weer hervat. De missie is een uiterste inspanning om de laatste menselijke resten en persoonlijke bezittingen naar Nederland te krijgen. Door de aanhoudende gevechten en het winterweer was het maandenlang niet mogelijk om bergingswerk in het rampgebied uit te voeren.

Alle 298 inzittenden in het gecrashte vliegtuig kwamen om, onder wie 196 Nederlanders. Het toestel vloog over oorlogsgebied en is zeer waarschijnlijk uit de lucht geschoten met een luchtdoelraket.

Burned sites

,,De experts van de missie hebben op beide burned sites stoffelijke resten geborgen'', zegt Aalbersberg. Burned sites zijn de plekken waar na de crash brand heeft gewoed.

De experts hebben onder rustige omstandigheden hun werk gedaan. De weersomstandigheden waren relatief goed, ondanks de harde wind, meldt de missieleider.

,, De missie zal zo lang duren als nodig is om de beide burned sites grondig te doorzoeken en het gebied ten noordwesten van het dorpje Petropavlivka te bezoeken. Naar verwachting zal dat enkele weken zijn, afhankelijk van de veiligheidssituatie en de weersomstandigheden. We doen ons uiterste best om de resterende stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen te bergen. Dit is van groot belang voor de nabestaanden en dus zetten we ons daar met man en macht voor in'', benadrukt Aalbersberg.

EPA