Nieuws Actueel

Misstanden bij schietcentrum Elspeet

Van onze redactie 10 november 2014

Zo hoefden de programmamakers zich als nieuwkomers niet te identificeren en werden ze op de schietbaan alleen gelaten met hun wapen. Ook mochten ze schieten met een grote kaliber wapen dan is toegestaan. Stegeman kon tot slot 4 ongebruikte patronen in zijn sok mee naar buiten smokkelen.

Vergunning Voor de politie is de uitzending reden om nog eens goed te kijken naar de wapenvergunning van het bedrijf. "We controleren die vergunning al, jaarlijks, onaangekondigd op dagen dat er geschoten wordt", laat een woordvoerster van de nationale politie weten. Naar aanleiding van de uitzending wordt nu andermaal bekeken of alles in orde is. "Als dat niet zo is, volgen maatregelen. Het kan zo zijn dat de vergunning wordt ingetrokken."

Ook de overkoepelende Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) gaat met de feiten aan de slag. Directeur Sander Duisterhof reageerde in de uitzending al. Hij noemde de situatie 'heel pijnlijk'. Naar aanleiding van het drama dat Tristan van der Vlis in Alphen aan den Rijn veroorzaakte, scherpte de KNSA de regelgeving aan. "Deze meneer laat zo duidelijk weten dat hij de regels aan zijn laars lapt", zegt hij over een medewerker van Berkenhorst. "Daarom ben ik daar zo teleurgesteld over."

Berkenhorst zelf zette snel een persbericht op haar site. Daarin wordt gesteld dat ze de recente ontwikkelingen betreurt, maar dat de veiligheid niet in het geding is geweest.