Nieuws Actueel

MKB Fonds investeert in 156 jaar oud familiebedrijf

Van onze redactie 13 januari 2016

Mosa Glas MKB Fonds investering

MKB Fonds, de Amsterdamse investeringsmaatschappij, heeft een belang verworven in het in 1860 opgerichte Nederlandse familiebedrijf Mosa Glas.

De aandelen in Mosa Glas werden gehouden door Marcel Tinnemans (49) en zijn zuster Nicole Tinnemans samen met haar partner Wim Hekkens. Marcel zag de markt aantrekken en wilde graag een strategische investeerder aan boord halen om verdere groei te realiseren. Nicole Tinnemans en Wim Hekkens echter wilden graag hun aandelenbelang verzilveren en overdragen aan een strategische investeerder die een zelfde lange termijn horizon heeft. De familie huurde Bart Receveur van Aeternus Corporate Finance in om een geschikte investeerder te vinden.

"De interesse om in Mosa Glas te investeren was zoals verwacht groot", aldus Bart van Receveur Aeternus Corporate Finance. "We merkten dat vrijwel alle partijen die wij benaderden interesse hadden. In overleg met de familie is besloten om acht participatiemaatschappijen uit te nodigen voor een kennismaking. Deze waren allen geïnteresseerd om de gebruikelijke vervolgstappen te bezien." "Al snel was de keuze gevallen op het Amsterdamse MKB Fonds. Met hen hebben we een structuur opgezet, welke optimaal recht doet aan zowel de belangen van Nicole en Wim als uittreders als aan het realiseren van de ambitie welke wij met Mosa Glas hebben", aldus algemeen directeur Marcel Tinnemans van Mosa Glas.

Marcel Tinnenmans en MKB Fonds hebben samen in de nieuwe samenstelling nagenoeg alle aandelen van Mosa Glas. Een klein deel van de aandelen ligt bij een aantal key-personeelsleden. Over de verkoopprijs doen partijen geen mededelingen.

UitbouwenMKB Fonds en Mosa Glas blijken een goede match te zijn. Met MKB Fonds aan boord is niet alleen een solide investeerder aan boord met een lange termijn horizon, maar kan tevens worden gerekend op strategische adviezen met betrekking tot het verder uitbouwen van de onderneming. Daarnaast beschikt MKB Fonds over een groot netwerk, waaronder ruim 500 beleggers in haar fondsen, dat beschikbaar wordt gesteld aan de ondernemingen waarin MKB Fonds investeert.

Thomas Wals, partner van MKB Fonds: "Mosa Glas is een prachtige onderneming met een enorm rijke historie. Alle kenmerken van een succesvol en gezond familiebedrijf zijn hier aanwezig: het bedrijf zit meerdere generaties in de familie, heeft geen schulden en de familie heeft een goed onderbouwde lange termijn visie. Hierdoor sluit het perfect aan bij de visie van MKB Fonds. Wij zien dat de markt voor Mosa Glas zeer aantrekt en dragen graag bij aan het verdere succes."