Nieuws Mode

Sem Bosveld (17) opent dit jaar zes filialen The Vintage Dealers

De piepjonge ondernemer Sem Bosveld (17) timmert succesvol aan de weg met zijn online onderneming The Vintage Dealers. Het bedrijf, dat tweedehands kleding inkoopt en via verschillende Instagram-pagina’s verkoopt, opent dit jaar zes fysieke winkels.

Van onze redactie 27 mei 2021

Vintage kleding winkel

Tweedehands kleding verkopen via Instagram past perfect bij de jongere doelgroep van The Vintage Dealers. Foto: Shutterstock

De eerste winkel is inmiddels geopend in Utrecht, later dit jaar volgen Maastricht, Leiden, Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Breda. Bosveld startte met The Vintage Dealers in augustus 2020. Hij zag dat zijn vrienden volop tweedehands kleding shopten en zag een kans. Nog geen negen maanden later staat hij als 17-jarige aan het roer van een online onderneming met zestig mensen in dienst, allemaal tussen de 18 en 24 jaar oud.

WE SPRAKEN DE JONGE ONDERNEMER EEN JAAR TERUG AL OVER ZIJN AMBITIES... Sem Bosveld (16), ceo fashionmerk Infinity: ‘Neem jonge ondernemers serieus’

Personeel The Vintage Dealers verkoopt kleding via eigen Instagram-shop

The Vintage Dealers koopt tweedehands kleding op, waarna de verkopers die in dienst zijn bij het bedrijf de kleding verkopen via hun eigen Instagram-shop. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan honderd van deze Instagram-shops die kleding van de onderneming verkopen. Samen verkopen ze honderden vintage kledingstukken per week.

Online verkoop via Instagram past perfect bij de jongere doelgroep van The Vintage Dealers. Desondanks ziet Bosveld grote kansen voor fysieke verkoop: ,,Ik geloof niet alleen in de kracht van online verkoop, maar juist ook in het verkopen van kleding via fysieke winkels. Ik ben ervan overtuigd dat nu de terrassen weer open gaan, ook de winkelstraten weer volop leven krijgen. Er is straks juist meer behoefte aan fysiek winkelen dan ooit. Ik wil daarom onze klanten optimale service bieden door onze kleding ook in winkels te verkopen. Ik geloof echt in de kracht van de winkelstraat,” aldus Bosveld.

''Omdat wij een jongerenbedrijf zijn, mijn oudste werknemer is 24, weten wij precies welke modetrends er zijn voor jongeren en kunnen we daar perfect op inspelen''

Sem Bosveld, oprichter The Vintage Dealers

Op 14-jarige leeftijd startte Sem Bosveld met een startkapitaal van 2.000 euro zijn eerste modebedrijf, het fashionmerk Infitiny Benelux.

De eerste winkel in de binnenstad van Utrecht aan de Steenweg is inmiddels een feit en trekt naar eigen zeggen veel bezoekers, vooral jongeren. Bosveld: ,,Omdat wij een jongerenbedrijf zijn, mijn oudste werknemer is 24, weten wij precies welke modetrends er zijn voor jongeren en kunnen we daar perfect op inspelen. Wij zijn dan ook de enige vintage shop die voor deze aanpak kiest van enerzijds online verkoop via Instagram en anderzijds fysieke winkels.”

Uitbreiding in Europa: Antwerpen, Berlijn, Parijs en Kopenhagen in beeld

The Vintage Dealers heeft niet alleen plannen in Nederland, volgend jaar wil Bosveld graag winkels openen in Europese steden als Antwerpen, Berlijn, Parijs en Kopenhagen. De jonge ondernemer heeft nog veel meer plannen: ,,Ik ben al volop bezig met de zomer, wanneer de coronamaatregelen wellicht wat soepeler zijn. Denk aan vintage festivals en evenementen.”

Lees ook: Tweedehandskleding steeds populairder, ook modeketens stappen in

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws