Nieuws Actueel

Modeketen Duthler verdwijnt uit Hengelo

Van onze redactie 11 juni 2015

Duthler verdwijnt Charel van Tendeloo

Stoppen met Duthler-filialenDuthler is onderdeel van de Brova-groep in Schijndel. Dat bedrijf exploiteert ook de winkels van HoutBrox en Purdey. De directie heeft besloten om te stoppen met de Duthler-filialen met de omvang van het Hengelose filiaal. Geschikte locaties worden omgebouwd naar de HoutBrox-formule. Dat is inmiddels al in zeventien steden gebeurd.

Ongunstige locatieVanwege de ongunstige locatie aan het einde van de Marktstraat wordt de vestiging in Hengelo niet omgebouwd maar gesloten. Het filiaal in Almelo wordt komende zomer wel omgebouwd.

OntslagVoor het Hengelose personeel is ontslag aangevraagd. „Wel zullen wij ons inspannen om medewerkers binnen een van onze andere formules te herplaatsen”, aldus directeur Peter Seemann.

Herenmodezaak Ebeling FashionTegenover het vertrek van Duthler staat de komst van herenmodezaak Ebeling Fashion. Die verhuist in de loop van augustus na 82 jaar van Eibergen naar Hengelo. Ebeling vestigt zich aan de Wemenstraat, in het pand waar tot voor kort Vincent Gaalman Mannenmode zat.

Foto: Charel van Tendeloo