Nieuws Actueel

Modemerk Tom Ford in handen cosmeticaconcern Estée Lauder

Cosmeticaconcern Estée Lauder heeft modehuis Tom Ford gekocht voor 2,8 miljard dollar, omgerekend zo'n 2,7 miljard euro. Daarmee lijkt Estée Lauder zijn eerste stappen te zetten om een luxegoederenconcern te worden. Het Amerikaanse bedrijf troefde het Franse Kering, de eigenaar van onder meer Gucci en Saint Laurent, af.

ANP 16 november 2022

ANP161122068 1

Estée Lauder maakte al de make-up- en verzorgingslijn en de parfums van het merk van de Amerikaanse ontwerper Ford. Die richtte zijn eigen modehuis op nadat hij naam had gemaakt als ontwerper voor Gucci.

Van de 2,8 miljard dollar legde Estée Lauder er overigens maar 2,3 miljard neer. Nog eens 300 miljoen dollar wordt geregeld met betalingen die het cosmeticaconcern niet meer hoeft te doen. De Italiaanse brillenmaker Marcolin, dat de licentie heeft op zonnebrillen met de naam Tom Ford, trekt 250 miljoen dollar uit en krijgt daarvoor een veel ruimere licentie. Modehuis Ermenegildo Zegna neemt een deel van de operaties van het modehuis Tom Ford over en blijft de heren- en damesmode van de Amerikaanse ontwerper onder licentie maken.

Estée Lauder is vooral bekend van de huidverzorgingsproducten die onder die naam op de markt worden gebracht. Ook merken als Clinique en La Mer, haarverzorgingsmerk Aveda en make-up van Bobbi Brown en MAC worden door het Amerikaanse bedrijf gemaakt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws