Nieuws Actueel

'Moeder van gedode Tygo was machteloos'

Van onze redactie 23 oktober 2015

Image 5365136

Justitie kan dat bevestigen noch ontkennen. Advocaat Marco Bos van Remko V. kan niet reageren omdat de man in beperking zit, zegt hij.'Vuilspuierij',,Ze stond als moeder machteloos,'' zegt haar familie, die het onverteerbaar vindt dat door ,,vuilspuierij'' van Remko K. onder bevriende buren het beeld kan zijn ontstaan dat de moeder van Tygo medeverantwoordelijk is voor de vechtscheiding en het geweld dat daaruit voortvloeide. Het lichaam van Tygo werd dinsdagavond in de woning van zijn vader aangetroffen. Zijn zusje die ook een paar dagen bij haar vader logeerde, bleef ongedeerd. De vader vluchtte, maar kon woensdag na een groot opsporingsonderzoek op de N3 bij Papendrecht worden aangehouden. Hij is aangemerkt als verdachte vanwege de dood van zijn kind.

GekrenktVolgens de familie van de moeder, was de vader van Tygo na de scheiding tot het uiterste gekrenkt en deed hij alles om de moeder van zijn kinderen te dwarsbomen en in een kwaad daglicht te stellen.,,Hij manipuleerde en zette iedereen in zijn omgeving tegen haar op. Zij is het juist geweest die afgelopen jaren alle hulpinstanties heeft ingeschakeld, maar nooit enige medewerking Remko kreeg.''ZorgenDe moeder voelde volgens de familie al langere tijd aan dat de situatie rond Remko V. explosief was en dat er door zijn geladen houding, mogelijk risico's waren voor haar kinderen. Maar vanwege de wettelijke bezoekregeling kon zij niet anders dan haar kinderen naar hun vader laten gaan. Dat leverde volgens de familie enorme zorgen op. Tygo en zijn zus kwamen volgens de familie altijd in verwarring terug, omdat hun vader hun moeder zwartmaakte.,,Zij was een zeer zorgzame moeder, ze had er alles voor over om de verstandhouding met Remko goed te houden in het belang van haar kinderen.'' De situatie was zwaar en moeilijk, zegt de familie. ,,Er viel niet met hem te communiceren.''

Onverteerbaar vindt de familie het beeld dat de moeder het huis van Remko heeft leeggeroofd door de deur te laten openbreken en spullen weg te halen. Bevriende buren schetsten eerder deze week in de media dat beeld. ,,Maar ze moest het huis dat op hun beider naam stond open laten breken, om haar eigen spullen terug te halen. Hij had haar alles ontnomen, ook persoonlijke dingen van de kinderen, zoals alle foto's. Ze had door alle spanning eigenlijk geen leven meer. Hij had een masker op," zegt de familie.

Reactie advocaat V.,,Ikzelf herken dat niet in hoe ik hem zie,'' reageert advocaat Marco Bos van de vader. ,,Dat zijn de gevoelens van de andere kant. Ik kan niet oordelen hoe de moeder en haar familie zich voelen.'' Remko V. is volgens zijn advocaat niet ,,extreem agressief en manipulerend''. ,,Zo komt hij op mij niet over.'' De verwijten van de familie betreffen volgens hem een periode voor het dodelijk geweld. ,,Veel dingen weet ik simpelweg niet.''Volgens justitie is het onderzoek aan alle kanten gaande. Remko V. wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.