Nieuws Actueel

Moederbedrijf RWE gaat Essent aansturen

Van onze redactie 13 december 2014

Op verzoek van RWE blijft Van Laethem het komende half jaar nog de innovatieactiviteiten van het concern leiden. Eerder deze maand maakte Van Laethem nog bekend dat RWE zich wil omvormen tot een ICT-bedrijf dat verschillende technologische diensten levert aan huishoudens. Het bedrijf wil zich ook toeleggen op de verkoop van mediadiensten en misschien ook telefoniediensten of verzekeringen.

Innovatiestappen Van Laethem: ,,In 2014 hebben we een aantal belangrijke innovatiestappen gezet. We ontwikkelen nieuwe commerciële businessmodellen samen met internationale partners. Ik kijk ernaar uit om deze in 2015 met volle aandacht en tijd uit te bouwen en te verankeren in de RWE-organisatie.''

Om die nieuwe activiteiten te ontwikkelen is RWE drie kraamkamers aan het opzetten in de techhoofdsteden van de wereld: Berlijn, San Francisco en Tel Aviv.

Opnieuw uitvinden Van Laethem is overtuigd van de noodzaak voor de energiesector om zichzelf opnieuw uit te vinden in samenwerking met innovatiepartners. Zo werd Essent onder zijn leiding de exclusieve energiepartner van Google-dochter Nest Labs, dat onlangs de slimme Nest-thermostaat in Nederland introduceerde.

In Nederland neemt Roger Miesen de taken van Van Laethem over. Miesen is bij RWE verantwoordelijk voor de kolen- en gascentrales.