Nieuws Actueel

Monopoly strooit met geld

Bram de Vrind 4 februari 2015

De makers van Monopoly laten zich ter gelegenheid van hun 80ste verjaardag van hun gulle kant zien. Hasbro gaat bordspelen in omloop brengen met écht geld.

De speelgoedfabrikant wilde iets unieks doen op zijn verjaardag, aldus Florence Gaillard van Hasbro: "We kregen van spelers te horen dat mensen het leuk zouden vinden om met echt geld Monopoly te spelen".

Euro'tje meer of minderHet bedrijf heeft in tachtig Monopoly-dozen echte geldbiljetten gestopt. Daarbij wordt niet op een euro'tje meer of minder gekeken: één doos is zelfs gevuld 41 biljetten van 500 euro. Daarnaast zal de gelukkige koper ook biljetten van 50, 20 en 10 euro in de doos vinden. Dat spel bevat in totaal 20.580 euro.

Vijf briefjes van 20Daarnaast worden er nog tien bordspelen met vijf biljetten van 20 euro, twee biljetten van 50 euro en een van 100 euro in omloop gebracht. De andere 69 spelen bevatten naast het neppe Monopolygeld vijf briefjes van 10 euro en vijf briefjes van 20 euro.

Lange autoritGelukszoekers die een jackpot-doos van Monopoly willen bemachtigen, moeten daar echter wel een lange autorit voor over hebben: de dozen worden alleen in Frankrijk verspreid.

Monopoly is inmiddels in 114 landen beschikbaar en in 43 talen verschenen.