Nieuws Actueel

Mortal Kombat X: Een van de beste games uit de serie

Van onze redactie 8 mei 2015

Image 4910341

In Mortal Kombat X is het vechten voor je leven. Gelukkig zijn deze gevechten naast bloederig ook extreem leuk. De duels zijn snel en door de vele speciale aanvallen is er altijd genoeg diepgang. Smijt je tegenstander tegen de grond, raak hem (of haar) met een stevige uppercut of bestook je tegenstander van een afstandje met kogels of vuurballen. Als er na al dit geweld duidelijk is wie gewonnen heeft begint het bloedvergieten pas echt: ‘Finish him!’ schalt het door de speakers. Het is nu tijd om op creatieve wijze een einde maken aan het leven van je tegenstander. Deze Fatalities zorgen gegarandeerd voor een pijnlijke grimas op je gezicht. Denk aan splijtende schedels, afgerukte ledematen en verwijderde ingewanden.

Meer dan bloederig geweld Maar Mortal Kombat X biedt meer dan puur bloederig geweld. Er is namelijk heel veel te beleven. Speel online tegen andere spelers, win toernooien of beleef de Story Mode. In laatstgenoemde wordt een dappere poging gedaan de gevechten aan elkaar te verbinden door een uitgebreid verhaal. De tussenfilmpjes zijn best aardig. Het verhaal zelf is helaas niet boeiend genoeg om interessant te blijven, waardoor het al snel een lange zit wordt. Jammer, want het idee is zeker goed.

De andere opties weten langer te boeien. Al is het alleen al omdat de gevechten zo goed in elkaar zitten en de arena’s er prachtig uitzien. Wat Mortal Kombat X ook nog eens knap doet is de speler constant uitdagen. Tijdens het spelen van de game verdien je namelijk munten. Met de munten kun je nieuwe Fatalities, artwork en andere geheimen vrijspelen. Zo blijf je gemotiveerd om door te spelen en wordt je constant beloond.

'Faction'-systeem En de game geeft nog meer beloningen: Mortal Kombat X heeft een zogenaamd ‘Faction’-systeem. Alle spelers ter wereld kiezen bij welke van de 5 facties ze willen horen. Door bepaalde opdrachten te voltooien (en gevechten te winnen) verdien je punten voor je factie. De leden van de factie met de meeste punten verdienen zo prijzen en spelen weer nieuwe onderdelen vrij. Een erg leuk idee, dat nog wel wat bijgeschaafd moet worden. Je impact als individuele speler is namelijk wel heel erg beperkt, waardoor je nooit echt het gevoel hebt veel bij te dragen.

Mortal Kombat X is een van de beste games uit de Mortal Kombat-serie. Gewelddadig, leuk en constant uitdagend. Het is alleen jammer dat niet alle leuke ideeën even goed uitpakken.

Mortal Kombat X. Platformen: PlayStation 4, Xbox One. Release: nu in de winkel. Prijs: €59,99.