Nieuws Actueel

MotoGP-races live op Eurosport met Nederlands team

Van onze redactie 21 maart 2015

Image 4816280

Dat Eurosport zelf televisie gaat maken, is bijzonder voor regisseur Ed Meijer. Tot nu toe kreeg sportzender Eurosport Benelux de beelden van wedstrijden kant-en-klaar binnen vanuit het hoofdkantoor in Parijs.

De ruim 90 Nederlandse en Vlaamse commentatoren van de zender voorzien die beelden van commentaar. Dat doen ze in een studiootje in de catacomben van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Wie weet, kunnen ze daar het raam opendoen en de galm van het stadion toevoegen. Maar authentiek is het natuurlijk niet.

Nederlandse ploeg Met de inzet van een eigen, Nederlandse ploeg die het rondreizend circus van de MotoGP – de Formule 1 van de motorsport – over de hele wereld gaat volgen, doorbreekt Eurosport Benelux dat patroon.

"We doen het live en compleet. Dus inclusief trainingen, warming-up, kwalificaties, gridreports en behind the scenes-interviews", zegt Eurosport Benelux-woordvoerder Diederik Jansen. "Met commentatoren ter plekke." "We gaan uitpakken", vult hoofdcommentator Diederick de Vries aan.