Nieuws Actueel

Mulder Design en Quintessence Yachts ontwerpen speedboot James Bond

Rik Nizet 12 mei 2015

Speedboot james bond groot

James Bond komt dit jaar met de nieuwe film Spectre. Een mooi moment voor Aston Martin om de AM37 speedboot te onthullen. De super-de-luxe boot is ontworpen in samenwerking met het Nederlandse bureau Mulder Design en Quintessence Yachts, zo schrijft Nieuws.nl dinsdag.

Mulder Design beschouwt de AM37 en de AM37S als een eerste stap richting een strategisch samenwerkingsverband tussen Quintessence Yachts en Aston Martin. "Het kan uiteindelijk resulteren in een breed scala van speedboten met topkwaliteit", laat het designbureau - doorgaans gespecialiseerd in het ontwerpen van superjachten - in een persverklaring weten.

Het is Aston Martins doel om "de automotieve kracht, schoonheid en ziel van het merk te verbinden met het high performance segment van de jachtwereld." Dit naar aanleiding van het honderdjarig bestaan. Het is waarschijnlijk dat de boot ook zal verschijnen in de nieuwe 007-film. Bas Mulder, designer en eigenaar van Mulder Design, werd in juni/juli beanderd door Quintessence Yachts om hen te helpen bij de ontwikkeling van het project. ”We ontwikkelden een ontwerkopgave die keek naar de lengte en de prestaties van de boot. Uiteraard was de prestatie van de boot het belangrijkste voor ons.”Lees verder.