Nieuws Actueel

Mulder heeft weer ruimte voor fietsen

De buren brengen gebak, ten teken dat de nieuwe huisvesting van fietsenhandelaar John Mulder uit IJsselmuiden op steun uit de buurt kan rekenen. "En zo gaat het al de hele ochtend. Ik heb nog geen kop koffie gehad", zegt Mulder tegen de Stentor, als hij rond kwart over elf maandagochtend op zijn horloge kijkt.

Wim Schluter | Foto: Frans Paalman 16 augustus 2016

John mulder

Aan de Dorpsweg nummer 3 heropende hij op gisteren zijn fietsenwinkel, op de plek waar ook verf- en meubelhandel Dzuba is gevestigd. Die winkel zit er nog steeds, maar Mulder kon bij Dzuba in zo'n 170 vierkante meter winkeloppervlak huren. Want daaraan had hij behoefte: ruimte.

BrandNadat in juni dit jaar zijn fietsenwinkel aan de Veenstraat tot de grond toe afbrandde, verplaatste hij zijn handel tijdelijk naar de schuren achter zijn woning. Pal tegenover het afgebrande pand, maar wel met een stuk minder ruimte. Schipperen was het daar, dus moest er een oplossing komen. Die vond Mulder aan de Dorpsweg, waar hij nu enkele tientallen fietsen kan showen en kan klussen in de werkplaats. "En gelukkig net op tijd voor het begin van het nieuwe schoolseizoen."

Sinds het afbranden van zijn winkel in juni was het hectisch voor Mulder. Maar twee weken zomervakantie brachten hem de rust die hij nodig had. "Hoewel, de eerste week van je vakantie moet je toch echt even bijkomen. Er is zoveel gebeurd."

Achter de schermenMaar inmiddels is de werkplaats al weer volop in bedrijf. Achter de schermen is hij nog doende met de verzekering. "Die doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van de brand. Tot dusver is die nog niet duidelijk."

Vuurwerkverkoop zal John Mulder niet meer doen aan de Dorpsweg, daarvoor vraagt de wetgever te veel van de handelaar. Overigens was er ten tijde van de brand in juni ook al geen vuurwerk in Mulders bunkers aanwezig en in de toekomst gaat het er ook niet meer van komen weet John nu al. "Dat vraagt zulke investeringen." Toch gaat hij er vanuit dat hij in de toekomst zijn vaste fietsenhandel weer voort kan zetten aan de Veenstraat. "Maar bij de verzekering zeiden ze al: houd maar rekening met minstens een jaar vanaf de dag van de brand, voor het zover is."