Nieuws Actueel

Musk zet naamswijziging door, officiële Twitter-account heet X

De verandering van de naam van berichtendienst Twitter naar X wordt doorgezet door eigenaar Elon Musk. De officiële account van het bedrijf op de eigen dienst heet inmiddels al X. Topvrouw Linda Yaccarino zei afgelopen nacht al in een reeks tweets dat "X, draaiend op kunstmatige intelligentie, ons zal verbinden op manieren die we ons nu pas beginnen voor te stellen".

ANP 24 juli 2023

ANP240723066 1

Volgens Yaccarino is X "de toekomst van onbeperkte interactiviteit". Ze noemt onder meer audio, video, een berichtendienst, betalingen en bankieren. Daarmee wordt X "een wereldwijde marktplaats voor ideeën, goederen, diensten en kansen", aldus de topvrouw die begin vorige maand aantrad. "Er is geen grens aan deze verandering. X wordt het platform dat, nou ja, alles kan leveren."

Tesla-topman Musk had het door hem in oktober overgenomen Twitter al eerder onder een nieuw bedrijf ondergebracht met de naam X. Musk was eerder mede-oprichter van betalingsdienst X.com, die later in PayPal opging. Ook is de letter te vinden in de naam van zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX en luistert een van de modellen van zijn autobedrijf Tesla naar de naam Model X.

Na de overname van Twitter gaf Musk al aan dat hij via de berichtendienst een 'alles-app' met de naam X wilde beginnen. Zo'n app moet zoveel mogelijkheden bieden dat gebruikers nauwelijks meer buiten die app hoeven te komen om dingen te regelen. Zaterdag gaf Musk plotseling aan dat hij binnen enkele dagen van de naam Twitter en het bekende blauwe logo met het silhouet van een vogel af wilde als er een goed genoeg logo werd gevonden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws