Nieuws Actueel

Na 81 jaar verdwijnt de naam Arke uit het straatbeeld

Van onze redactie 15 mei 2015

Image 4923423

Na 81 jaar verdwijnt de naam Arke uit het straatbeeld. Per 1 oktober moeten de lichtbakken en andere reclame-uitingen op de 180 Arke-reisbureaus in Nederland zijn vervangen door TUI.

TUI Group„Begrijpelijk”, vindt commercieel-directeur Steven van Nieuwenhuijzen van TUI Nederland/ België. „Jammer en ik vraag me af of het verstandig is”, zegt Barbara Fransen, dochter van Ferdinand Fransen, die Arke groot maakte. Het besluit om de naam Arke en volgend jaar ook die van zusterbedrijf Holland International te schrappen, is door de nieuwe hoofddirectie van de TUI Group genomen.

Krachtige naam Vorig jaar juni zei Steven van Nieuwenhuijzen nog in De Twentsche Courant Tubantia dat ‘de naam Arke een prominentere rol gaat vervullen binnen TUI Nederland/België.’ „Holland International zal geleidelijk plaats maken voor Arke”, meldde Van Nieuwenhuijzen toen. „We hebben voor Arke gekozen, omdat de exposure ervan goed is en het een korte, krachtige naam is”.

Nieuwe koers De realiteit is dat Arke nu nog eerder verdwijnt dan Holland International. „Er is in een jaar veel gebeurd binnen TUI”, zegt Van Nieuwenhijzen nu. „TUI Duitsland en TUI Engeland zijn samengevoegd en er is een nieuwe hoofddirectie gekomen, die het concern vanuit Hannover aanstuurt. Een nieuwe bestuur, een nieuwe koers.”